dimarts, 25 d’octubre de 2016

INTRODUIM FRASES EN IMPROVITZACIONS!


Avui hem fet una activitat d'improvitzacions on per parelles escollides a sort havien d'improvitzar una situació, llegir una frase que ha escrit un company/a i introduir-la en la conversa. Ha sigut molt divertit i ho tornarem a fer un altre dia.

PER LA NOSTRA AMIGA DANA!

 
La nostra amiga Dana Femenies està malalta i ha passat uns dies a l'hospital. Tots i totes la trobam a faltar perquè ens l'estimem molt, per això hem volgut fer-li un detall per tal d'animar-la i que prest torni a escola. Una besadeta i una forta abraçada Dana! T'esperem!

RECOMANACIÓ DE LLIBRES DE LA NOSTRA AMIGA JÚLIA C.

Cada dijous a primera hora un o una de nosaltres recomana un llibre a la resta de companys/es de la classe. Primer emplenem les dades bàsiques del llibre que volem recomanar, i açò ens servirà de guia per a realitzar la nostra exposició davant la resta.
Na Júlia C. va ser la primera en fer la recomanació la passada setmana i ho va fer molt bé. Sabeu reconèixer a una bruixa?
Podeu veure aquest vídeo: féu clic a l'enllaç
Aquesta setmana li toca a Víctor!
Ànim i avant!

dilluns, 24 d’octubre de 2016

CONSELL DE DELEGATS/ES!!!

Dia 20 d'octubre els delegats d'aula van assistir a la reunió de delgats/des del centre. Van xerrar comentar certs temes per a la bona convivència a l'escola. 
Els delegats han xerrat més profundament sobre un tema que es diu  BULLING... 
El bulling és considera assetjament escolar quant es donen aquestes circumstàncies:
  • Conductes d´agressió física, verbal o relacional cap a un o varis alumnes.
  • Mantingudes en el temps.
  • Desequilibri de poder.L´alumne es troba en situació d´evident inferioritat respecte a un grup d´alumnes.
  • Existeix una intenció d´humiliar o d´agredir a l´alumne que es sent victimitzat.
Nosaltres pensem que el bulling és una cosa que no es tindria que fer, però l'ésser humà no és perfecte i en ocasions cometem errades i per això accedim a la violència sense pensar. Hauríem de cercar altres vies per tal de solucionar els problemes.   
                                       ERIK  i JULIA C.  h

dimecres, 12 d’octubre de 2016

CONTEM CONTES A INFANTIL!

Com sabeu, la classe de 5è som els encarregats de contar contes a les classes d'educació infantil. Aquesta setmana hem començat, i els primers en fer-ho han estat Erik i Omnia. Aquí teniu l'entrada que han publicat a la classe de P4.
"Uf, quines ganes que teníem que els alumnes de cinquè vinguessin a contar-nos un conte.
Recordem amb molts bons records els contes del curs passat, i, com que tot arriba, avui han vingut n’Érik i n’Omnia a contar-nos L’aneguet lleig.
Qui no coneix aquest conte, un dels més populars de Hans Christian Andersen?
En acabar, n’Érik i n’Omnia ens han fet reflexionar sobre el que ensenya aquesta història. I ens han explicat que no importa com siguis per fora (aparença física, color de la pell...) sinó com ets al teu interior i que no hem de rebutjar ningú per ser diferent. Com veieu, ens han donat una molt bona lliçó".

diumenge, 9 d’octubre de 2016

LA TARGETA SECRETA

 
Aquesta setmana en ha tocat un company/a a qui escriure-li una petita carta on expressar els nostres pensaments respecte a ell o ella i felicitar-lo per qualque cosa. Tots i totes he seguit els tres ítems proposats per la mestra. Després li hem donat la nostra targeta al company o companya a qui li hem escrit, i sembla que a tothom li ha agradat. Aquí teniu uns vídeos on podeu veure el resultat. Hi ha persones que ho han volgut compartir amb la resta i altres que no, així que ho hem respectat.

POC A POC AGAFEM RITME

 
Fa un mes que vam començar classe a 5è de primària. Hem començat molt motivats i poc a poc agafam ritme: anotar a l'agenda les coses importants, fer els deures, llegir a casa cada dia una estona, realitzar les tasques que corresponen a cada encarregat, fer feina a classe concentrats, tenir un bon comportament i una bona dinàmica de feina... Enhorabona a tots i totes i continueu endavant! Ho aconseguirem!
 

RELAXACIÓ...

Hem fet alguna estona de relaxació a classe escoltant música i tractant d'estar en calma. S'ha de dir que ens ha costat una mica... però amb pràctica ho aconseguirem! Hugo ens va dir que hi ha una cançò molt xula que segur que ens agrada per fer la relaxació: "nuvole bianche", us la recomanem!

CONCURS DE LA SÍLABA

Dimarts vam realitzar un concurs sobre la separació de síl·labes en castellà. Amb un programa d'internet vaig realitzar un test amb preguntes de resposta múltiple, de vertader o fals i de resposta curta. En total 14 preguntes, unes de teoria i altres de pràctica. Va ser molt divertit i estàvem molt motivats veient en temps real, com poc a poc tothom responia.

EMPREM ELS ULTRA PORTÀTILS


La setmana passada vam començar a emprar els ultra portàtils. Tenim cada 15 dies dues persones encarregades de TICs, ells són responsables de repartir els ordinadors, de deixar-los ben col·locats i de registrar les incidències que puguin sorgir.
Les normes d'ús són molt específiques i estrictes ja que cada alumne té assignat un ultra portàtil i és responsable d'ell a tots els nivells.
Els ordinadors els empram per fer diferents feines: cercar informació, practicar activitats, realitzar tasques o crear presentacions amb el programa IMPRES.
A classe fem feina amb el programari: openoffice. Si a casa no el teniu us el podeu descarregar aquí per tal que a casa puguin treballar amb el mateix i així que no hi hagi problemes d'incompatibilitat.